Menu
EUR
Winterdip? Wat doe je eraan?

Winterdip? Wat doe je eraan?

Door: Karin Reacties: 0

De dagen zijn kort en donker, het weer is grauw en je voelt je er ook niet beter op. Herkenbaar voor je? Dan heb jij misschien ook last van die vervelende winterdepressie. Je lichaam heeft in de donkere maanden moeite met wennen aan het gebrek aan licht.

Hoe kom ik aan een winterdip?

De een heeft er meer last van dan de ander maar we ontkomen niet aan het effect dat de afname van het aantal zonuren op ons lichaam heeft. Ons lichaam reageert hier namelijk op met het aanmaken van het slaaphormoon melatonine. Dit kan invloed hebben op je dag- en nachtritme waardoor je biologische klok van slag raakt. Je slaap kan verslechteren en het kan je stemming negatief beïnvloeden. Niet iets om naar uit te kijken dus!

Wat kun je er aan doen?

Een veel voorkomende methode om de winterdip tegen te gaan is lichttherapie met een speciale lamp. De dagelijkse korte blootstelling aan een speciaal hiervoor ontwikkelde lamp remt de aanmaak van melatonine waardoor je minder slaperig wordt en merkt dat je meer energie hebt. Wat een beetje licht wel niet kan doen! Natuurlijk functioneert niet iedereen hetzelfde maar veel mensen geven aan hierbij baat te hebben en ervaren een positief effect op de klachten.

Sunshower

Misschien kun je tijdens je dagelijkse douchesessie zelf al iets doen aan het gebrek van licht. Denk eens aan de voordelen van een Sunshower. Met een Sunshower haal je namelijk licht je doucheruimte in. Het is niet de speciale lamp die we hiervoor gemeld hebben maar veel gebruikers van Sunshower merken dat ze baat hebben bij het extra licht in de winter. Vooral het UV-licht kan bijdragen aan een vitaler gevoel en meer energie. Je voelt jezelf fitter, vitaler en energieker. Een goed begin van de dag!

Hoe werkt dat dan?

Het is niet helemaal duidelijk waardoor een winterdepressie veroorzaakt wordt. Het is waarschijnlijk een combinatie is van onvoldoende vitamine D aanmaak, slaaptekort door een verstoorde biologische klok en teveel aanmaak van het slaaphormoon melatonine. Sunshower gelooft in de positieve effecten van zonlicht en maakt onmisbaar zonlicht het hele jaar door toegankelijk tijdens je dagelijkse doucheritueel. Ze produceren modellen met alleen UV-licht maar ook modellen in combinatie met infrarood. We zetten de voordelen voor je op een rij:

UV-licht

Vitamine D krijgt men 80% uit zonlicht en 20% uit voeding. In de winter is het zonlicht onvoldoende sterk om via de huid voldoende vitamine D aan te kunnen maken. Bij het gebruik van het laag gedoseerde UV-licht van de Sunshower wordt in de winter, bij minimaal 30 minuten per week, een verdubbeling van het vitamine D niveau bereikt! Dit zorgt weer voor een verbeterd immuunsysteem en verhoogt het energieniveau.

Sunshower UV licht kopen

Infrarood

De korte golf infrarood van Sunshower dringt diep door in de huid, waardoor het lichaam opwarmt wat een positief effect heeft op diverse delen in ons lichaam. Door de warmte stijgt de lichaamstemperatuur, evenals de hartslag en de bloedsomloop. Dit stimuleert de stofwisseling wat zorgt voor een snellere afvoer van afvalstoffen. Hierdoor neemt de spierspanning af waardoor gewrichtspijn afneemt, de spieren sneller herstellen na het sporten en de rug-, nek- en reumatische klachten verminderen.

Sunshower infrarood kopen

Sunshower levert een uniek product dat kan bijdrage aan je algeheel welbevinden. Dus niet alleen tijdens de wintermaanden. De modellen zijn verkrijgbaar voor hele lichaam of alleen de rug. Ben je enthousiast geworden? Bekijk dan ons hele assortiment voor het model dat het beste aansluit bij jouw wensen.


Reacties (0)

There are no comments yet, be the first one to comment
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €50,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!