Menu
EUR
De badkamertrends voor 2023

De badkamertrends voor 2023

Door: Karin Reacties: 0

Was de badkamer jaren geleden nog een functionele ruimte voor je dagelijkse verzorgingsroutine, tegenwoordig worden er veel meer eisen aan de ruimte gesteld. Als het even kan willen we genieten van een complete wellness ervaring waar je heerlijk tot rust kunt komen aan het einde van de dag. De badkamer is steeds meer onderdeel van het interieur geworden. De markt is daarom ook constant in beweging. Maar wat zijn nu de badkamertrends voor 2023?

Natuurlijke materialen

We zeiden het zojuist al, in het kader van duurzaamheid zien we steeds meer natuurlijke materialen terug in de badkamer. Mooie materialen als natuursteen, marmer en hout die direct een luxe uitstraling aan de ruimte geven. Opvallende nieuwkommer is het travertin die zijn comeback uit de jaren 80 heeft gemaakt. Deze materialen worden gecombineerd met levendige kleuren. In 2023 gaan we steeds meer gouden, chroom en RVS kranen zien. Ook de kranen met Living colour finish waarbij de kraan zonder oppervlaktebescherming is afgewerkt en door invloeden van buitenaf op natuurlijke wijze verkleurt, zien we terug.

Moderne wastafelkraan


Duurzaamheid

Een trend die al een tijd gaande is zet steeds verder door. De badkamer verduurzaamd en wordt steeds milieuvriendelijker. Denk hierbij aan milieuvriendelijk productieprocessen maar ook de keuze voor natuurlijke materialen. Wij zien dit bij onze klanten ook terug in de keuze voor sanitair. Zo wordt er vaker gekozen voor waterbesparende toiletten en kranen waardoor het aanbod waterbesparend sanitair steeds groter wordt.

Organische vormen

Als je naar bovenstaande trends kijkt, zul je begrijpen dat ronde en organische vormen hier perfect bij passen. We zien dit in 2023 terug in het ontwerp van spiegels, wastafels en natuurlijk ook baden. Ook deze organische vormen zorgen voor warmte en sfeer in de badkamer. Dat is misschien nog wel de grootste trend. We willen in 2023 een gezellige, sfeervolle ruimte waar we heerlijk kunnen ontspannen.



Warme tinten

In 2023 zien we ook de aardetinten zoals bruin, zand, terracotta en taupe weer terug. Op de Salone del Mobile in Milaan, de beurs om nieuwe badkamertrends te ontdekken, werd vaak gebruik gemaakt van een ton-sur-ton opstelling. Een combinatie van wanden en sanitair uit hetzelfde kleurenpallet. We zien in 2023 dat er naar gestreefd wordt om warmte en sfeer de badruimte in te brengen. We begrijpen dat dit een erg uitgesproken trend is die niet voor iedereen is. Je kiest er zelf voor of je deze trend wil volgen of liever een wat tijdlozere keuze maakt.

 

 


Reacties (0)

There are no comments yet, be the first one to comment
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €50,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!